Forespørgsler

Hos Hornbæk Vin har vi igennem længere tid fået en masse gode forbindelser, som gør at vi kan tilbyde nogle helt unikke ting du ikke finder andre steder. Disse ting er mulige at få hjem ved en forespørgelse, da vi på nuværende tidspunkt ikke har mulighed for at have dem i vores faste sortiment. Det gælder Sav vin, Üllo Wine Purifier, Lanzarote vin og Marqués de Alcánara spiritus. Hvis i har en bestemt vin eller noget helt andet, I gerne vil have bestilt hjem, er i mere end velkommen til at kontakte os, så vil vi gøre alt vi kan for at imødekomme dette.

Forslag ↓

SAV 1785 

Sav Sparkling vine, er en helt unik svensk, økologisk, mousserende vin lavet på birksaft. Opskriften stammer helt tilbage fra 1785, som et modsvar til de franske mousserende vine som begyndte at pryde det internationale marked på daværende tidspunkt. Vinene bliver lavet i et begrænset antal og kan derfor kun købes en gang om året, men det er helt ventetiden værd. Hos Hornbæk Vin har vi som nogle af de få, fået en aftale i hus, hvor vi hvert år har mulighed for at få en lille parti vine hjem. Birkesaften bliver tappet, når vinteren og frosten er ved at være slut. På dette tidspunkt er birkesaften klar til at blive tappet, og det bliver gjort i skovene i det nordlige Sverige.

Læs mere om Sav vin her

Üllo

Hos Hornbæk Vin har vi fulgt et spændende projekt kaldet Üllo, lige fra begyndelsen, hvor de søgte om hjælp til at få finansieret deres projekt. Det lykkedes i 2014 i Chicago, og nu kan vi tilbyde nogle af deres produkter. Üllo Wine Purifier, placeres på dit vinglas, herefter hælder du vinen igennem et filter som fjerner sulfitter fra vinen. Nogle er allergiske overfor sulfitter, samtidig er det sulfitterne der er i skyld i at de frygtede tømmermænd dagen efter. Samtidig er det muligt at ilte sin rødvin i samme proces, så man ikke behøver at åbne vinen lang tid før, eller hælde den på karaffel først.

Læs mere om Üllo Wine Purifier her

Lanzarote

Hos Hornbæk Vin har vi igennem årene fået nogle gode forbindelser, til et par små vinhuse på Lanzarote, som laver noget helt fantastisk vin, som man ikke kan få mange andre steder end på øen selv.

Betingelserne for at dyrke vin på Lanzarote er meget svære, hvilket har givet øen tilnavnet ”the vineyards of the impossible”. Dette har dog ikke forhindret øens vinhuse i at lave en masse fantastisk vin. Vindyrkningen stammer helt tilbage fra 1500 tallet, og det første vinhus ”Bodegas El Grifo” åbnede i 1775.

På Lanzarote har man måtte tænke meget kreativt pga. den sparsomme mængde regn på 100mm om året, samt en masse blæst hele året. Rundt om hver eneste vinplante har man lavet en halvcirkel ud af lavasten så de står i læ, hvilket gør at der er enormt meget plads mellem hver enkelt vinplante.

I slutningen af det 19. århundrede blev Europa hærget af vinrodslus, hvilket Lanzarote og de andre Kanariske Øer gik fri af. Det betyder at man i resten af verden bliver nød til at pode vinplanterne, som er blevet resistente overfor vinlusen. Desværre er vinen på Lanzarote ikke resistente overfor vinlusen, hvis den skulle komme igen, i modsætning til resten af Europa. Druen ”Malvasia” er den klart mest dominerende drue, da den står for 75% af øens vinmarker. Lanzarote har deres eget vindistrikt ”DO Lanzarote”, hvor der siges at de aldrig har eksporteret vin ud fra De Kanariske Øer

Bodega Guiguan

Bodega Guiguan er et meget lille familiedrevet vinhus, som ligger i Byen Tinajo på den nordlige del af Lanzarote. Denne placering er lidt atypisk, da langt de fleste vinmarker ligger midt på øen. Bodega Guiguan producere næsten kun vin til familien og de lokale restauranter og supermarkeder. Der bliver lagt stor vægt på, at druerne bliver plukket på det helt rette tidspunkt, da netop det er med til at give vinene den kraft og smag som de er kendt for. I 2015 vandt de en pris for den bedste vin på De Kanariske Øer, med deres dessert vin ”Moscatel dulce”. Vinhuset er gået igennem flere generationer, hvilket gør vinhuset helt unikt, samtidig med at al vinproduktion fore-går hjemme i privaten. Bodega Guiguan er under distriktet ”DO Lanzarote”, som aldrig før har eksporteret vin.

Bodegas El Grifo

Bodegas El Grifo ligger i byen San Bartolomé, på lava øen Lanzarote. Vinhuset er det ældste vinhus på De Kanariske Øer, og blandt de ti ældste vinhuse i hele Spanien. El Grifo er et hyggeligt familiedrevet vinhus, som åbnede sine døre i 1775. Vingården er på 61,5 hektar, og alt arbejde i vingården udføres manuelt. Hos El Grifo bruger de moderne faciliteter, men druen er altid hovedpersonen. Der bliver produceret mellem. 400.000 og 600.000 flasker om året. Udover sin udsøgte vin har El Grifo, et stort museum, hvor de har udstillet alle sine gamle rekvisitter, som blev brugt før i tiden til vinproduktion.  El Grifo er også under distriktet ”DO Lanzarote”, som aldrig før har eksporteret vin ud fra De Kanariske Øer.

Drinks og Spiritus

Vinproducenten Marqués de Alcánara, som står bag de blå vine, er ikke kun kendte for deres blå vine. De tilbyder 2 slags vodka, en “high quality” vodka der er destilleret 6 gange og filtreret 30 gange, og en “premium quality”, der er destilleret 12 gange og filtreret 12 gange. Udover det tilbyder de også hjemmelavede drinks på dåse, sex on the beach, mojito, margarita og orange spritz. Marqués de Alcánara tilbyder også premium gin, en med forskellige eksotiske noter og en lille nuance af grapefrugt, og en helt speciel blå gin. 

Læs mere om Marqués de Alcánara her

Har du spørgsmål? så skriv eller ring til os nu!

Sortiment

Vin

Olivenolie

Oplevelser

Vingaver

Gavekurve

Vinsmagning

Honning

Chokolade

Om Hornbæk Vin

Historien bag

Kontakt os

Kontakt os

Kontakt@Hornbaekvin.dk

+45 23 67 68 27

Plantagevej 20

3100, Hornbæk

CVR: 36145501